• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dekker: "Ik begrijp Boogerd wel, maar hij is rijkelijk laat"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het boek van Thomas Dekker blijft heel wat reacties losweken. Dekker neemt in zijn boek geen blad voor de mond en brengt onder meer Michael Boogerd en ex-Lotto-ploegdokter Jan Mathieu in nauwe schoentjes. In De Afspraak reageerde Dekker op de commotie.

  In Nederland wordt her en der geopperd dat Thomas Dekker zijn voormalige ploegmaat Michael Boogerd niet in zijn verhaal had moeten meesleuren.

  "Ik heb Boogerd al gehoord", vertelde Dekker vanavond in De Afspraak. "Hij heeft wel degelijk zijn wederwoord gekregen. Hij heeft het boek niet kunnen lezen, maar alle punten waren bekend. Hij heeft ook 1,5 uur met Thijs (Zonneveld, de auteur) gepraat."

  "Dan is hij nu wel rijkelijk laat. Dat is typisch voor de oudere wielersport. Ik begrijp dat hij er moeite mee heeft, want hij heeft natuurlijk ook een familie. Maar ik heb er ook moeite mee gehad."

  Dekker verwijst in zijn boek ook naar zijn korte periode bij de Lotto-ploeg, waar ploegdokter Jan Mathieu hem inspuitingen met cortisonen gaf. "Ik heb enkel de dingen beschreven waar ik zelf bij was. Ik heb andere renners er dus nooit op betrapt. Maar de Belgische cultuur is wel anders dan de Nederlandse. Bij Rabobank was men vrij open, een Belg is iets meer gesloten."

  "Of het denkbaar is dat de ploegleiding dan niet op de hoogte was? Ik denk dat men dan eerder de verkeerde kant opkijkt, zeker in België. Bij Rabobank was er dan weer een duidelijke verdeeldheid: sommige renners mochten niks doen, andere renners mochten alles."