• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach Red Hawks: "België in top 3 van Europa loodsen, zou mooi zijn"

  Sven Hendrickx is de beste Europese coach van 2016

  Onze landgenoot Sven Hendrickx is vandaag verkozen tot de beste Europese baseballcoach van het jaar. "Deze prijs beloont het harde werk bij de Red Hawks (de Belgische nationale baseballploeg)", zegt Hendrickx.

  Bondscoach Sven Hendrickx staat al 8 jaar aan het roer van de Red Hawks, met wie hij dit jaar furore maakte op het EK. De Belgische baseballmannen eindigden knap 6e, een prestatie die niet onopgemerkt voorbijging in de baseballwereld.

  "Dat ik verkozen ben tot de beste Europese baseballcoach van 2016 is een beloning voor het harde werk met de Red Hawks (foto)", reageert Hendrickx aan Sporza.

  "Het is heel leuk om te weten dat er zoveel fans hebben gestemd. Langs de andere kant is het ook een erkenning van de andere coaches, die een groot deel van de stemmen bepalen."

  "Met de Red Hawks zijn we al een aantal jaren bezig om onze doelstelling hoger te leggen en als we die dan bereiken, is dat heel mooi."

  Wat is het volgende doel voor Hendrickx met de Red Hawks? "Als coach wil je altijd progressie zien. Dat betekent dus met België minimum tot de top 5 van Europa behoren, maar die top 3 zou natuurlijk heel mooi zijn." 

  "Nu beginnen te focussen op het coachen van de jeugd"

  In België geniet baseball weinig bekendheid. "Het is jammer dat we in Vlaanderen maar iets meer dan 2.000 leden hebben", zegt Hendrickx. "Daarom is die 6e plaats in Europa een hele mooie prestatie."

  "Hopelijk kunnen we ons nu beginnen te focussen op het coachen van de jeugd, zodat de basis van het Belgische baseball breder wordt."