• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belg Sven Hendrickx is de "Europese Baseball Coach van het jaar 2016"

  Sven Hendrickx.

  Tijdens de jaarlijkse conventie van de Europese Baseball Coaches Associatie (EBCA) is de beste Europese coach onderscheiden. De prestigieuze prijs gaat naar een Belg.

  Sven Hendrickx, de trainer van de nationale ploeg bijgenaamd Red Hawks, is gelauwerd als "Europese Baseball Coach van het jaar 2016".

  Met de Belgische ploeg veroverde Hendrickx op het Europees Kampioenschap - samen met zijn enthousiaste staf en zijn jonge lichting topbaseballspelers - de zesde plaats. Dat was een prestatie die sinds 1999 niet meer door de Red Hawks was neergezet.

  Het EBCA stelde voor deze verkiezingen een shortlist van Europese topcoaches samen. Hendrickx, zelf oud-speler van de Red Hawks, kreeg de meeste stemmen van vakgenoten en fans en mocht de prijs in Mulhouse in ontvangst nemen.

  Afgelopen jaren werden de Belgen Steve Janssen en Christophe Dassy ook al eens uitgeroepen tot EBCA Coach of the Year. Het onderstreept dat baseball en softball in België weer helemaal in de lift zitten.

  Foto's: