• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Openhartige Wiggins: "Het is hier fantastisch, ik hou van Gent"

  Bradley Wiggins genoot gisteren van de aandacht.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sir Bradley Wiggins (36) is deze week een van de attracties in Het Kuipke. "De sfeer is beter dan 13 jaar geleden", zegt de flamboyante Brit. "Ik had hier graag een koppel gevormd met Iljo Keisse."

  "Gent is mijn tweede thuis"

  Terwijl Bradley Wiggins 2 dagen geleden nog de lippen stijf op elkaar hield tijdens de persconferentie, sprak hij afgelopen nacht wel vrolijk met de verzamelde pers.

  "Het is heerlijk om hier terug te zijn", vertelde de Tour-winnaar van 2012 en de vijfvoudige olympische kampioen. "Ik kom al naar Gent sinds ik geboren ben, toen mijn vader hier nog reed."

  "Ik hou van dit gebouw, van Gent en van dit land. Het is hier fantastisch. Dit is echt mijn tweede thuis. Tijdens de Zesdaagse van Londen heb ik dat gevoel niet."

  "Gisteren zag ik nog enkele oude vrienden terug, die me nog herinnerden als baby. Ze rakelden verhalen op uit die tijd, toen ik nog in mijn broek deed. Chapeau dat ze dat 36 jaar later nog altijd weten."

  "Zondag geef ik meer prijs over mijn toekomst"

  13 jaar geleden won Wiggins al eens de Zesdaagse van Gent. "De sfeer is nu veel beter dan toen. Het baanwielrennen heeft hier duidelijk aan populariteit gewonnen."

  In Gent rijdt de Brit aan de zijde van een ander fenomeen: Mark Cavendish. "Maar ik had hier ook graag met Iljo Keisse een koppel gevormd", bekent Wiggins.

  "Met Mark rijden is natuurlijk ook speciaal, maar hij heeft al zo een lang seizoen achter de kiezen. Mark rijdt al in competitie sinds de Cadel Evans Road Race (31 januari), echt indrukwekkend."

  Of de Zesdaagse van Gent de laatste wedstrijd is uit de carrière van Wiggins? "Daar zal ik zondag pas een antwoord op kunnen geven. Ik wil hier eerst heel graag winnen."