• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuwe duin in Koksijde: is deze helling te pittig?

  Is deze duin te veel van het goede?

  De veldrijders duiken zondag het zand in voor de Wereldbekermanche in Koksijde. De renners van Marlux-Napoleon Games gingen het parcours al verkennen en moesten toch even slikken toen ze de nieuwe helling zagen.

  De WB-cross in Koksijde heeft een facelift gekregen. Het vernieuwde parcours belooft spektakel want er werd een pittige helling aan de omloop toegevoegd meteen na de start. De renners zullen een heel stuk moeten lopen in het zand.

  Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout gingen vandaag al eens een kijkje nemen en die laatste was niet echt enthousiast. "Ik mis het oude parcours", zette hij na zijn verkenning op Twitter. "Opnieuw gewijzigd. Dit neigt meer naar Zonhoven proberen te overtreffen."

  Vantornout was milder en noemde de helling een "mooie nieuwe looppassage". Al vraagt Eli Iserbyt zich af waar hij die dan precies gevonden heeft. "Meer veldloop dan veldrit." Het is afwachten wie de helling zondag het best zal verteren.

  Tweets over het nieuwe parcours: