• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "EK-loting leent zich om een stapje hoger te zetten"

  Met Frankrijk, Nederland en Turkije hebben de Belgische volleybalmannen een haalbare kaart geloot voor het EK 2017. "Het is een loting met veel mogelijkheden", zegt bondscoach Vital Heynen.

  "Het is absoluut een leuke groep", zegt Heynen, die vanaf volgend jaar het roer overneemt van Dominique Baeyens bij de Red Dragons. "Met Frankrijk treffen we wel de Europese kampioen, maar je weet dat je altijd een zwaar reekshoofd tegenkomt."

  "Nederland en Turkije zijn goed, maar België is zeker even goed, dus voor de eerste ronde ziet het er zeker niet slecht uit. Het is een loting met veel mogelijkheden."

  "Bij Turkije en Nederland kom ik heel veel bekenden opnieuw tegen, dus dat gaat een speciale sfeer geven. We gaan ook naar Katowice, waar ik met Duitsland brons heb gehaald op het WK. Er komt zoveel symboliek bij kijken dat het geen toeval kan zijn. Het moet gewoon goed gaan."

  "We zijn al volop bezig met plannen en ik heb er een goed gevoel bij. Ik heb al met veel spelers contact gehad en je voelt een dynamiek. Het is het moment om iets meer te realiseren."

  "Ik word ook bondscoach om te verrassen en te tonen dat we beter zijn dan de achtste plaats (in de CEV-stand, red). Deze EK-loting leent zich om een stapje hoger te zetten."

  Red Dragons zitten in groep D

  Het EK vindt volgend jaar plaats van 23 augustus tot 3 september in Katowice in Polen. Zestien landen zijn verdeeld over vier poules, België zit in groep D met Frankrijk, Nederland en Turkije.