• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ecclestone: "Gooi F1-regels weg en begin opnieuw"

  Volgens Bernie Ecclestone heeft de F1 meer racers als Max Verstappen nodig.

  F1-baas Bernie Ecclestone ijvert voor een vereenvoudiging van de regels in de Formule 1 en komt vandaag samen met de Strategische Groep in Genève. "Het is nu verboden om te racen en dat is belachelijk", zegt hij.

  Volgens Ecclestone weegt het overtal aan regels op de Formule 1. Vooral de regels die de rijders beperken, storen hem. Zo was er tijdens de Grote Prijs van Hongarije veel ophef over een verdedigend manoeuvre van Max Verstappen (zie video onderaan).

  "We moeten de regels eens goed onder de loep nemen", vertelt Ecclestone aan Motorsport.com. "Er zijn gewoon te veel regels. Je hebt advocaten en dokters nodig om wegwijs te raken in de Formule 1."

  "We gooien de F1-regels beter weg. Je kan een oud huis niet herstellen, je breekt het beter af om opnieuw te beginnen. Nu lijkt het wel verboden om te racen: de rijders vragen zich zelf af wat ze wel en niet mogen doen. Dat is belachelijk."

  "Laat de rijders nu gewoon eens doen. Als ze geblokkeerd worden, moeten ze maar een manier vinden om er toch voorbij te raken. Enkel als ze ongelukken veroorzaken met roekeloos rijgedrag moeten we ingrijpen. Zo eenvoudig is het."

  Wolff: "Veiligheid rijders blijft wel de prioriteit"

  De Strategische Groep staat niet weigerachtig tegenover de plannen van Ecclestone. "De regels moeten inderdaad worden vereenvoudigd", zegt Toto Wolff, teambaas bij Mercedes.

  "Het is te complex voor de toeschouwers om te volgen. Vereenvoudigen is een oplossing, maar veiligheid blijft wel een prioriteit. We moeten dus de regels herbekijken, zonder de rijders in gevaar te brengen."

  Dit manoeuvre van Max Verstappen zorgde voor ophef: