• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme over Gerrard: "Het was een eer om de kleedkamer te delen"

  Steven Gerrard heeft vijf doelpunten gemaakt voor LA Galaxy.

  Na anderhalf jaar neemt de Engelse middenvelder Steven Gerrard (36) afscheid van Los Angeles Galaxy, de club van Jelle Van Damme. Of de voormalige speler van Liverpool volgend jaar nog voetbalt, is nog niet duidelijk. "Ik heb opties op en naast het veld", vertelt Gerrard.

  Gerrard: "Nadenken over volgend hoofdstuk"

  Na 17 seizoenen trouwe dienst bij Liverpool stak Steven Gerrard vorig jaar de grote plas over om in de Amerikaanse competitie bij Los Angeles Galaxy te voetballen. Na anderhalf jaar loopt zijn contract af. Gerrard heeft de club laten weten dat hij niet wenst te verlengen.

  "Ik ben naar Los Angeles gekomen om Galaxy aan een trofee te helpen", vertelt Steven Gerrard in een open brief aan de supporters.

  "Dat is helaas niet gelukt, maar ik kan wel terugkijken op een mooie periode met twee eindrondes en vele mooie momenten op het terrein. Ik wil iedereen bedanken en zal de club op de voet blijven volgen."

  Of Gerrard nog op een voetbalveld verschijnt, laat hij in het midden. "Nu kijk ik uit naar de tijd met mijn familie. Ondertussen zal ik nadenken over het volgende hoofdstuk in mijn carrière."

  "Het wordt zeker niet mijn afscheid van het voetbal. Ik heb opties op en naast het veld. Daar ga ik de komende weken over nadenken."

  34 matchen, 5 goals en 14 assists

  Steven Gerrard speelde in 18 maanden 34 wedstrijden voor Los Angeles Galaxy. De Engelsman scoorde 5 keer en deelde 14 assists uit. Dit jaar strandden Gerrard en Galaxy in de halve finales van de Western Conference.

  🎬 De mooiste momenten van Steven Gerrard in LA

  Van Damme: "Een eer om kleedkamer te delen"

  Jelle Van Damme is Steven Gerrard erg dankbaar. "Het was een eer om met jou de kleedkamer te mogen delen", schrijft hij op Instagram. "Je was als een oudere broer voor me. Je gaf me sportief en persoonlijk advies."