• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spanje maakt in 96e minuut gelijk in Engeland, Frankrijk en Italië kunnen thuis niet winnen

  Spanje scoort de 2-2 diep in de toegevoegde tijd.

  Er stonden dinsdagavond enkele aantrekkelijke oefeninterlands op het programma. Helaas loste alleen het duel tussen Engeland en Spanje de verwachtingen in. In Italië - Duitsland en Frankrijk - Ivoorkust vielen geen doelpunten.

  Engeland - Spanje 2-2

  In de laatste vijf onderlinge duels tussen Spanje en Engeland waren er nooit meer dan twee doelpunten gevallen. Deze keer kregen de toeschouwers in Wembley meer waar voor hun geld.

  Al vroeg in de wedstrijd dook Vardy knap in de rug van de Spaanse defensie. Doelman Reina haalde hem neer en Lallana scoorde vanop de penaltystip. Voor Lellana de derde goal op rij in een interland.

  Spanje had wel de bal, maar was niet bij machte een snel antwoord te verzinnen. Het kreeg zelf een nieuwe dreun meteen na de rust. Opnieuw profiteerde Engeland van de ruimte en desorganisatie bij Spanje op een snelle counter.

  Na een lang uitgesponnen aanval zette Henderson voor tot bij Vardy, die aan de tweede paal van Martinez vrij mocht binnen koppen. Engeland vierde de 2-0 met een Mannequin Challenge op het veld (zie video) . 

  De buit leek binnen voor Engeland, maar het venijn zat in de staart. Engeland-verdediger Stones bleef maar wijken voor invaller Aspas, speler van Celta de Vigo, en die trapte knap in de verste hoek. Spanje zette de laatste tien minuten nog alles op alles.

  Silva en Isco misten grote kansen, maar in de 96e minuut zette die laatste zijn misser recht. Uit een scherpe hoek kreeg de middenvelder van Real Madrid de bal tussen de benen van doelman Heaton, die Hart bij de rust was komen vervangen. 

  Italië - Duitsland: 0-0

  De oefenmatch in Milaan tussen Italië en Duitsland stond in het teken van doelman Gianluigi Buffon. Hij stond voor de 167e keer in doel bij Italië, een evenaring van het record van zijn Spaanse collega Iker Casillas. Casillas zat bij Spanje niet in de selectie.

  Heel veel meer viel er van een flauwe wedstrijd niet te onthouden. Duitsland speelde met een veredeld B-elftal, zonder Kroos, Özil, Neuer en Boateng.

  Beide ploegen hadden wel een aantal kansen, maar scoren lukte niet. De beste kans van de wedstrijd was voor Andrea Belotti, maar zijn poging in de slotfase eindigde op de paal. Het is het eerste gelijkspel van Italië en Duitsland sinds 1996.

  Frankrijk - Ivoorkust: 0-0

  Aruna Dindane, ex-Anderlecht, mocht de aftrap geven in Lens. De Ivoriaan speelde na zijn periode bij Anderlecht meerdere seizoenen bij de Noord-Franse club.

  Frankrijk miste zijn speerpunt. Griezmann keerde al voor de match terug naar Madrid met een blessure. Enkele jongeren als Rabiot en Dembélé kregen hun kans, maar Frankrijk kon niet echt overtuigen.

  Ivoorkust speelde goed mee en was enkele keren gevaarlijk op de tegenaanval. Geen van beide ploegen wist uiteindelijk te scoren. Bij Frankrijk viel Rabiot in zijn eerste interland wel meteen uit met een blessure.

  Frankrijk laat door het gelijkspel de kans liggen op een 14e overwinning in 2016.