• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Einde van een tijdperk: Ron Dennis na 35 jaar weg bij McLaren

  Ayrton Senna werd drie keer wereldkampioen onder Ron Dennis.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Stoffel Vandoorne krijgt een nieuwe baas bij McLaren. Ron Dennis moet opstappen bij het Formule 1-team. Na 35 jaar trouwe dienst en 17 wereldtitels komt er een einde aan de carrière van de 69-jarige Engelsman bij McLaren.

  Het rommelt al een tijdje tussen de aandeelhouders van McLaren. Een consortium uit Bahrein bezit 50 procent van de aandelen, de Saudische Fransman Mansour Ojjeh en Ron Dennis allebei 25 procent.

  Na een meningsverschil moet CEO Dennis opstappen van de andere aandeelhouders. "Ze halen verkeerde argumenten aan", reageert hij. "Ik ben teleurgesteld."

  Dennis begon zijn carrière in de autosport als mecanicien. Sinds 1981 stond hij aan het roer van McLaren.

  Dennis loodste het Formule 1-team naar zeven wereldtitels bij de constructeurs en tien bij de rijders: Niki Lauda (1984), Alain Prost (1985, 1986 en 1989), Ayrton Senna (1988, 1990 en 1991), Mika Häkkinen (1998 en 1999) en Lewis Hamilton (2008).

  Dit jaar: zesde in constructeursstand

  Dit seizoen zijn Fernando Alonso en Jenson Button de vaste rijders bij McLaren, maar ook met de terugkeer van motorenleverancier Honda kan het team voorlopig niet aanknopen met de successen van weleer. Op een race van het einde staat McLaren dit seizoen op een teleurstellende zesde plaats.

  Volgend jaar neemt reserverijder Stoffel Vandoorne het zitje over van Button. Hij zal naar iemand anders dan Ron Dennis moeten luisteren. Volgens de BBC is de Amerikaan Zak Brown kandidaat om het roer over te nemen.

  📷 Ron Dennis door de jaren heen bij McLaren