• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "Ik lig nog wakker van de EK-uitschakeling tegen Wales"

  Thibaut Courtois in Extra Time.

  De eliminatie op het EK 2016 ligt Thibaut Courtois nog altijd zwaar op de maag, gaf hij toe in Extra Time. De doelman is overigens een betere tafeltennisser dan Eden Hazard, zo bleek uit de vraagjes aan het begin van het voetbalprogramma.

  De ja/neen-vraagjes voor Thibaut Courtois:

  • Is er na de 8-1 tegen Estland gezongen in de kleedkamer? Neen.
  • Was je boos na de tegengoal van de Esten? Een beetje.
  • Amuseer je je in de matchen tegen Estland en Gibraltar? Ja.
  • Lig je nog wakker van de uitschakeling tegen Wales op het EK? Ja.
  • Voetbal je nu beter uit dan bij Atletico Madrid? Ja.
  • Hoor je Diego Simeone nog? Af en toe.
  • Staat Laurent Ciman in jouw FIFA 17-ploeg? Neen.
  • Is Manuel Neuer de beste doelman van de wereld? Joker.
  • Spring je in de Thames als Chelsea kampioen wordt? Neen.
  • Kun jij beter tafeltennissen dan Eden Hazard? Ja.
  Video player inladen ...

  "Buffon of Neuer? Ik hoor daarbij"

  "Natuurlijk is Neuer een van de beste keepers ter wereld, maar je moet als keeper het zelfvertrouwen hebben om te zeggen dat je daarbij hoort", gaat Courtois dieper in op de ja/neen-vraagjes. "Dat zelfvertrouwen heb ik. Voor keepers gaat het ook dikwijls om het beste moment en opvallen. Zelf wil ik altijd beter worden en de beste zijn. Bij momenten toon ik dat, op andere momenten maak ik natuurlijk ook wel eens een fout", zegt Courtois.

  Video player inladen ...

  "Lemmens duwt me naar hoger niveau"

  De nationale ploeg beschikt over twee keeperstrainers. Is dat niet vreemd? Courtois: "Bij Chelsea heb ik er ook twee, daar werkt dat zeer goed. Bij de nationale ploeg voel ik dat Erwin Lemmens me naar een hoger niveau duwt. Zeker na die periode vorig seizoen bij Chelsea net voor het EK, toen ik niet mijn absolute topniveau haalde. Maar ik ben er wel geraakt door twee weken met Erwin te trainen."

  Video player inladen ...

  "Meer variatie onder Martinez"

  Frank Raes wilde van Courtois weten hoe tactisch er getraind wordt bij de Rode Duivels. "Er is niet veel tijd om tactisch te trainen, al wordt er wel tijd voor gemaakt", antwoordt Courtois. "Terwijl we onder Marc Wilmots vaak dezelfde training hadden de dag voor de match, varieert het meer onder Roberto Martinez. Dat gaat dan bijvoorbeeld over de balcirculatie en de ruimte zoeken, ondersteund door tv-beelden."

  Video player inladen ...

  "We gaan dit seizoen voor het hoogste"

  Courtois beleefde vorig seizoen een dip met Chelsea, dat zich niet wist te plaatsen voor Europees voetbal. "Dat is een frustratie voor iedereen van ons. Het is heel zuur. Daarom gaan we dit seizoen voor het hoogste. Ik heb al veel meegemaakt en wat prijzen gepakt, maar ik blijf super-gemotiveerd. Zeker na zo'n seizoen waarin Hazard, Costa, Fabregas en ik veel kritiek gekregen hebben, wil je tonen dat we nog altijd bij de besten ter wereld horen."

  Video player inladen ...

  "Overgegeven en adertje gesprongen"

  "Hoe is het met je linkeroog?", wilde Frank Raes weten van Courtois. "Goed. Na de match tegen Manchester had ik een recovery shake gedronken. Maar toen ik thuiskwam, voelde ik me ziek en heb ik een keer of 20 moeten overgeven. Toen is er een adertje in mijn oog gesprongen en is mijn oog rood geworden. Maar ik heb er nooit echt last van gehad. Ik heb matchen gespeeld en interviews gegeven. Er was niks aan de hand." Waarna Courtois wat dieper ingaat op zijn tafeltennisspel.

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...