• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wrestle Mania strijkt neer in Boom: "De pijn voel ik morgen pas"

  Deze zware vechters zijn in het echte leven jurist en helpdeskmedewerker

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het voorbije weekend waren een 30-tal worstelaars van over heel Europa te gast in Boom. Gaat het om topsport of is het doorgestoken kaart? Sportweekend zocht het uit.

  Een 100-tal worstelfans verzamelden in een zaaltje in de Antwerpse gemeente Boom. Ze genieten in de eerste plaats van het spektakel in de ring. Maar is deze manier van worstelen ook een echte sport?

  "Toch wel", zegt de organisator van Pro Wrestling All Stars. "Je moet hier echt voor getraind zijn.  Val-, sla- en traptechnieken, worpen, klemmen, ... die moet je allemaal onder de knie hebben. Alleen wordt deze sport ook gecombineerd met een hoog entertainend gedeelte."

  "Het ultieme doel van sommige worstelaars is om in de WWE (World Wrestling Entertainment) te geraken. Deze Amerikaanse organisatie toert over de hele wereld. Een echte miljoenenbussiness. Heel af en toe kan iemand van Europa daarbij geraken."

  Ook vrouwen mengen zich in de debatten

  In de ring gaat het er af en toe wel hard aan toe. En het is niet uitsluitend een stoere mannenwereld. De Hongaarse Audrey Bride mengt zich in de debatten. Ze reist Europa door om er weekend na weekend te vechten.

  Vindt ze het leuk om in elkaar geslagen te worden?

  "Dat gebeurt nu eenmaal als worstelaar. En ik voel meteen na de kamp ook geen pijn. Al kan dat morgenochtend wel anders zijn."

  Of het worstelen doorgestoken kaart is? "Neen hoor, dat zien we in de ring", aldus de organisator. Bij Audrey kan een ondeugende glimlach niet onderdrukken: "Mijn verloren kamp was een complete verrassing was."

  Bekijk de reportage:

  Video player inladen ...