• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet met succes geopereerd aan enkelbreukje

  Van Avermaet liep de blessure op op training.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Greg Van Avermaet liep bij een val op training een breukje op aan zijn linkerenkel. De olympische kampioen werd intussen geopereerd in Antwerpen. "De operatie is perfect verlopen." "Dit zal geen invloed hebben op het komende seizoen."

  Het topseizoen van Greg Van Avermaet eindigt toch een beetje in mineur. De olympische kampioen ging vrijdag op pad met zijn mountainbike. Samen met zijn trainingsmakkers van de Parelvissers deed hij mee aan een tocht in Wetteren, maar hij kwam ten val. Het verdict: een breukje aan zijn linkerenkel. 

  Een operatie was volgens het team de beste oplossing om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Van Avermaet ging daarom vandaag onder het mes in Antwerpen. "Alles is perfect verlopen", laat Verbrugghe weten op Twitter.

  BMC-ploegdokter Max Testa verwacht dat de Belg snel zal herstellen. "Blessures horen bij het leven van een wielrenner. Greg begrijpt dat. Na zijn operatie zal zijn trainingsprogramma aangepast worden."

  Over drie tot vier weken zou Van Avermaet al opnieuw op de fiets moeten zitten. "We hebben er vertrouwen in dat dit geen invloed zal hebben op zijn doelen voor 2017."

  Van Avermaet zou morgen overigens het startschot geven van de Zesdaagse in Gent, maar dat zal nu hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

  Alles is goed verlopen:

  Verbrugghe: "In november is zoiets geen catastrofe"

  Rik Verburgghe, de schoonbroer van Greg Van Avermaet, zag de renner net voor zijn operatie. "Hij zag er al bij al goed uit, al is dit niet makkelijk voor hem. Greg is heel hevig en traint heel graag. Als hij twee dagen niet op zijn fiets zit, is dat al een ramp. Dat is een streep door de rekening."

  "De breuk valt gelukkig wel mee. Het is eigenlijk gewoon een operatie om de revalidatieperiode in te korten. Binnen een paar weken zou hij opnieuw kunnen trainen."

  "Dit was eigenlijk pas zijn eerste training. Een blessure is nooit fijn, maar in november is dit geen catastrofe. Als hij snel weer op de fiets zit, is er niets aan de hand. "