• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mauresmo stapt door zwangerschap op bij Franse Fed Cup-ploeg

  Mauresmo kon met de Fransen Tsjechië niet kloppen.

  De verloren Fed Cup-finale tegen Tsjechië is het laatste wapenfeit van coach Amélie Mauresmo bij de Franse ploeg geweest. Mauresmo verwacht een tweede kindje.

  Amélie Mauresmo (37) kwam in juli 2012 aan het roer bij de Franse Fed Cup-ploeg. Ze haalde het Franse team uit het slop en schopte het afgelopen weekend zelfs tot de finale van de Fed Cup, maar daarin trok Tsjechië in Straatsburg met 2-3 aan het langste eind.

  Daags na de nederlaag heeft Mauresmo haar afscheid als coach van de Fed Cup-ploeg aangekondigd. "Ik verwacht in april een tweede kindje. De Fed Cup-wedstrijden staan in februari op het programma en die kalender is niet verzoenbaar", verklaarde Mauresmo, die in augustus vorig jaar een eerste kindje kreeg.