• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-KV Mechelen wordt niet herspeeld na verkeerde uitsluiting

  Scheidsrechter Luc Wouters vergiste zich van speler.

  Het Bureau Arbitrage van de Belgische Voetbalbond KBVB laat de match Genk-KV Mechelen niet herspelen. KV Mechelen had daarom gevraagd na volgens hen "een scheidsrechterlijke dwaling": ref Luc Wouters had Laurens Paulussen uitgesloten, maar had Mats Rits rood moeten geven.

  Op 2 oktober ging KV Mechelen met 2-1 onderuit op het veld van Genk. Na de wedstrijd ging het vooral over een vergissing van scheidsrechter Luc Wouters.

  Rechtsachter Laurens Paulussen werd na een kwartier in de partij met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan middenvelder Mats Rits moeten geven, omdat die even voordien Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden.

  KV Mechelen was van oordeel dat "de scheidsrechterlijke vergissing het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig had verstoord" en vroeg om de match te laten herspelen. Het legde daarom daags na de partij in Genk klacht neer bij het Bureau Arbitrage.

  Het Bureau Arbitrage bestuurde de klacht en luisterde naar het verhaal van Genk, KV Mechelen, scheidsrechter Wouters en zijn assistenten, maar zag uiteindelijk geen reden ziet om de match te laten herspelen. KV Mechelen beslist eerstdaags of het al dan niet in beroep zal gaan.

  Hoe luidt de motivering van het Bureau Arbitrage?

  Maandagavond gaf het Bureau Arbitrage de motivering voor zijn beslissing vrij. "De uitsluiting van de speler en het eventueel feit dat het geen rode kaart betrof, zijn elementen onderworpen aan de interpretatie van de scheidsrechter. Bijgevolg kan er geen sprake zijn van een scheidsrechterlijke vergissing in de toepassing van de spelregels", luidt het verdict