• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Antwerp-speler Leleu over Bico: "Er is weer tijd verloren"

  Einde verhaal voor Bico op de Bosuil.

  Antwerp heeft verrassend snel het tijdperk van John Bico afgerond. "De storm zal er pas gaan liggen als Antwerp een goeie trainer aantrekt", analyseert ex-speler Stefan Leleu bij Sporza.

  "Ik viel compleet uit de lucht over het nieuws van Bico", vertelt Stefan Leleu (46) aan Sporza over zijn ex-club Antwerp. "Bico werd met grote verwachtingen binnengehaald. Maar als je al na één maand opstapt, dan is dat een soap."

  "Er is de voorbije jaren goed gewerkt bij Antwerp. Vorig seizoen waren ze dicht bij de promotie en Fred Vanderbiest werd dit seizoen misschien te snel weggestuurd. Ze hebben met Bico dan toch een onbekende factor binnengehaald en dan krijg je dit. Dat is onbegrijpelijk voor een club als Antwerp."

  "Of de verwachtingen te hoog waren? Antwerp is toch iets anders dan WS Brussel. Je moet deze club en achtergrond kennen. Misschien was men wat ongeduldig en dacht men dat het met Bico wel zou lukken."

  "Maar om een ploeg kampioen te laten worden, moet alles rondom de club perfect draaien, zodat je in een serene sfeer kunt werken. Maar dat is bij Antwerp niet zo en dat straalt af op de staf en spelersgroep. Er is dus weer tijd verloren."

  Wat is dan de oplossing? "Er staat iets en met de juiste man kan het omslaan. De storm zal er pas gaan liggen als ze een goeie trainer aantrekken. Pas als de rust terugkeert, kun je resultaten halen."