Ga naar de inhoud

Courtois over kritische interviews: "Ik durf mijn mening te geven"

0 / 0
Thibaut Courtois nam vanavond plaats aan de tafel van Extra Time. De nationale nummer één verdedigde er zijn soms kritische interviews na de wedstrijden van de Rode Duivels. "In interviews zeggen spelers vaak dat het goed was terwijl het een slechte match was. Dat snap ik niet", legt Courtois uit.

Thibaut Courtois nam op het EK afgelopen zomer geregeld geen blad voor de mond. In zijn interviews spaarde hij de bondscoach soms niet. "Als er interviews gegeven moeten worden, dan moet je geen kritiek geven op bepaalde spelers, maar mag je wel weergeven wat er gebeurd is", verdedigt Courtois zijn aanpak.

"Je ziet te vaak hoe men in interviews zegt dat het goed was terwijl het een slechte match was. Dat snap ik niet. Ik durf mijn mening te geven en zeg die ook in de kleedkamer."

"Ik heb kritiek voor die uitspraken gekregen, maar ik deed dat ook om de ploeg te helpen. Als je tegen Italië speelt met een driemansverdediging, dan weet je dat je daar op moet trainen. Daarom vond ik het jammer."

Tijdens het EK werd het kritische interview van Courtois na de nederlaag tegen Italië niet overal even goed ontvangen. "Hij had dat vóór de wedstrijd moeten aankaarten", was een van de replieken.

"Daar is vooraf wel eens iets over gezegd geweest. Maar de trainer is de baas. En als hij zegt dat we op een bepaalde manier spelen, dan staat iedereen achter die keuze als we op het veld stappen."

"Maar als je weet dat je tegen een ploeg speelt waar je het moeilijk tegen hebt, zoals teams met een driemansdefensie, dan mag er soms een oplossing gegeven worden. Daar is toen niet voor de volle 100 procent gebruik van gemaakt."

"Ik voelde dat er iets ontbrak om naar de top te gaan"

Analist Youri Mulder plaatste een kritische noot bij het verhaal van Thibaut Courtois. "Als ik als speler uitgeschakeld word op het EK en rekening houd met de situatie van Wilmots, dan zou ik mijn mond houden. De coach ligt al spartelend op de grond en dan ga ik hem geen trap geven", zei de Nederlander.

"Ik denk niet dat ik dat gedaan heb, maar je moet niet zeggen dat 's anderendaags een nieuwe dag volgt", reageerde Courtois. "Na Italië heb ik gezegd dat we tactisch overklast werden en daar blijf ik bij, zeker nu ik Conte als trainer heb bij Chelsea. Italië had vier weken getraind op die match tegen België. Dat voelde ik gewoon."

"Ik heb geen contact meer gehad met Marc Wilmots. Ik snap dat hij misschien teleurgesteld was in mij, maar ik heb geen probleem met hem. Hij heeft me gelanceerd en we hebben met hem een serieuze stap gezet. Maar op dat moment voelde ik dat er iets ontbrak om naar de top te gaan."