• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charleroi krijgt rekening voor rookbommen gepresenteerd: 25.000 euro

  De partij moest vijf minuten stilgelegd worden.

  De supporters van Charleroi lieten zich op bezoek bij STVV niet van hun beste kant zien. Ze hulden het stadion in rook en scheidsrechter Wouters moest de wedstrijd vijf minuten stilleggen. De club moet daarvoor nu een boete van 25.000 euro betalen.

  Twee weken geleden ging Charleroi op bezoek bij STVV. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het waren de bezoekende supporters die voor het spektakel zorgden. Voor de rust hulden ze Stayen in een rookwolk.

  De zichtbaarheid was onvoldoende en scheidsrechter Wouters stuurde de spelers naar binnen. Pas vijf minuten later kon er weer gevoetbald worden. De Pro League wil dergelijke incidenten die het normale wedstrijdverloop verstoren niet meer zien op de Belgische velden en daarom werden de geldboetes begin dit jaar nog verhoogd.

  Charleroi krijgt dan ook een gepeperde rekening van 25.000 euro gepresenteerd. Mehdi Bayat, de voorzitter van Charleroi, liet zelf aan de Pro League weten dat de supporters van zijn club over de schreef gingen. Charleroi legt zich dan ook neer bij de geldstraf.

  Charleroi moet zich ook voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond nog verantwoorden voor het wangedrag van zijn supporters.

  De actie van de supporters:

  Video player inladen ...