• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brecel rekent in eerste ronde makkelijk af met ex-wereldkampioen Murphy

  Brecel pakte uit met wervelend snooker.

  Onze landgenoot Luca Brecel (WS-30) heeft voor een kleine stunt gezorgd in de eerste ronde van de Northern Ireland Open. Hij versloeg Engelsman Shaun Murphy (WS-5) met 4-0.

  In de eerste vier confrontaties tussen de twee snookerspelers moest onze landgenoot telkens het onderspit delven. Maar eerder dit jaar toonde Brecel al eens zijn klasse tegen de Engelsman. In Wales won hij met 2-4 en ook nu trok hij aan het langste eind.

  Brecel verraste zijn tegenstander met wervelend snooker. Onze landgenoot was op alle vlakken beter en won de eerste drie frames met breaks van 83, 83 en 117. Murphy kon slechts twee punten maken. In de vierde frame maakte de Engelsman, in 2005 nog wereldkampioen, zes punten. Maar echt bij de les was hij niet. Brecel potte een 55-break weg voor de overwinning.

  Dankzij zijn overwinning stoot Brecel door naar de tweede ronde in Ierland. Daarin treft hij met Jamie Cope (WS-71) opnieuw een Engelsman.