• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Arjen Robben: "Het moet veel beter als we naar Rusland willen"

  Robben scoorde, maar viel daarna geblesseerd uit.

  Arjen Robben speelde gisteren voor het eerst in een jaar weer voor de Nederlandse ploeg. Maar hij schrok naar eigen zeggen van het niveau van Oranje. "Ik word er in ieder geval niet vrolijk van", zegt Robben, die het openingsdoelpunt maakte tegen Luxemburg.

  Nederland versloeg Luxemburg gisteren met 1-3 en staat op de tweede plaats in groep A, op drie punten van Frankrijk. Ondanks die zege was Arjen Robben bijzonder hard voor zijn ploeg. Op de vraag wat hij van het niveau vond, reageerde hij scherp. "Ik word er in ieder geval niet vrolijk van", klonk het. "En ik ben waarschijnlijk niet de enige."

  "Het ging heel moeizaam. Daarbij kwam ook nog eens dat Luxemburg veel te vaak kon counteren. We staan nu tweede, dus het doel is bereikt. Maar de uitvoering was niet best."

  Wat scheelde er dan? "Als we het initiatief hebben, hebben we vrij veel moeite. Dat zag je tegen België ook heel duidelijk. In balbezit moeten we de rust bewaren, een stukje slimmer zijn."

  "We speelden gewoon absoluut niet goed. Het moet echt heel veel beter als we naar Rusland willen. Dan moet het niveau een paar stapjes omhoog."

  "Het klinkt misschien als een cliché, maar ik kom nog steeds met heel veel plezier en probeer in mijn rol te helpen, er het beste van te maken. Maar je moet de realiteit onder ogen zien. En op dit moment spelen we met het Nederlandse elftal gewoon niet op het niveau dat we gewend zijn."

  "De dokter zei: "Neen, geen risico""

  Arjen Robben maakte voor het eerst in een jaar zijn opwachting bij het Nederlandse elftal. In de eerste helft greep hij naar zijn dijbeen en na de rust bleef hij in de kleedkamer. "Ik had liever de hele wedstrijd gespeeld", reageert Robben.

  "Maar ik moest bij een counter terug en heel even verkrampte het achterin mijn bovenbeen. In de rust hebben we gekeken en het zag er niet slecht uit. Ik wilde zelf graag door, maar de dokter zei: "Neen, geen risico". Ik ga er niet vanuit dat deze blessure lang zal duren", stelt hij de fans van Nederland en Bayern München gerust.