• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Verstappen heeft tikkeltje extra dat je ook zag bij Senna en Schumacher"

  Max Verstappen was in zijn sas op een nat Interlagos.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Max Verstappen was de meest besproken rijder na de GP van Brazilië. De Britse F1-journalist Adam Cooper steekt de loftrompet over de Nederlander. Ook onze Sammy Neyrinck was diep onder de indruk. "Het leek allemaal zo makkelijk, maar wat hij gisteren liet zien, kan echt niet iedereen."

  De heroïsche inhaalrace van Max Verstappen op het kletsnatte circuit van Interlagos riep bij kenners herinneringen op aan Ayrton Senna en Michael Schumacher, regenrijders bij uitstek. "Als je de WK-leider aan de buitenkant van de bocht passeert, is dat geen kromme vergelijking", zegt de Britse F1-journalist Adam Cooper van motorsport.com, die sinds 1994 geen enkele Grote Prijs miste.

  "Verstappen was sensationeel in het laatste deel van de wedstrijd. Dat hij in vergelijking met de anderen op nieuwere banden reed, speelde zeker in zijn voordeel. Zijn banden waren op temperatuur en bleven dat ook, omdat hij hard reed en niet werd opgehouden."

  "In zo'n situatie en met een rijder die barst van het vertrouwen is alles mogelijk, maar er was duidelijk ook een beetje Max-magie mee gemoeid. Want voor ploegmaat Ricciardo draaide het niet: hij zag niet goed, hij vond geen grip, hij kon niet inhalen en zijn banden raakten niet op temperatuur. Dat is een vicieuze cirkel."

  "Verstappen is echt indrukwekkend bij Red Bull. Je kunt hem nauwelijks op zwakke plekken betrappen. Hij heeft ook getoond dat hij zeer verstandig is. Zijn antwoorden zijn altijd erg boeiend, net als zijn rijstijl. Hij heeft al kritiek gekregen op zijn defensieve manoeuvres, maar met zijn manier van inhalen - een handelsmerk sinds zijn komst in de F1 - kan niemand een probleem hebben. Het publiek smult van hem."

  "Er bestaat geen twijfel dat Verstappen een geweldige toekomst voor zich heeft. Hij heeft dat tikkeltje extra dat we ook zagen bij een jonge Senna of Schumacher. Het wordt nu uitkijken of hij titels kan pakken bij Red Bull, of misschien heeft hij al plannen om over twee à drie jaar voor Mercedes te rijden."

  Neyrinck: "Het zag er makkelijk uit, maar dat was het echt niet"

  "De vergelijkingen met Ayrton Senna en Michael Schumacher zijn niet uit de lucht gegrepen", vindt ook Sporza-journalist en F1-kenner Sammy Neyrinck. "Het zag er zo makkelijk uit wat Verstappen gisteren liet zien, maar dat was het helemaal niet. Wat Verstappen getoond heeft, kan echt niet iedereen. Dat past echt wel in een rijtje met Senna en Schumacher."

  "Het viel me ook op dat bijna niemand durfde te verdedigen. Vettel was zowat de enige. Verstappen heeft gewoon minder angst en durft meer dan de anderen. Ik denk dat dat met zijn jonge leeftijd te maken heeft. Als je ouder bent, word je trager omdat je meer besef hebt."

  "Voor Verstappen is het nu echt pure fun, hij lijkt echt geen druk te voelen. Hij is 19 jaar en het was zijn grote droom om in de Formule 1 te rijden, dus welke zorgen heeft hij? Van de WK-spanning trekt hij zich geen fluit aan."

  "Hij heeft al veel kritiek gekregen, maar de manier waarop hij rijdt is eigenlijk propaganda voor de sport. Hij is duidelijk iemand met karakter en een eigen wil, maar hij is ook goed omringd. Hij zweeft niet en antwoordt altijd met de glimlach."

  "Met zijn overwinning in Barcelona was nog een portie geluk gemoeid. Anderzijds heeft de bandenkeuze er gisteren misschien wel voor gezorgd dat hij in Brazilië niet won. Verstappen is zeker een potentiële wereldkampioen, een toekomstige Senna of Schumacher. Hij heeft al bewezen dat hij daarvoor het talent heeft, maar het is ook een kwestie van op het juiste moment in de juiste wagen te zitten."

  1984: Senna rijdt naar tweede plek in Monaco in "trage" Toleman

  1993: Senna rijdt ongelooflijk rondje op kletsnat Donington

  1996: Schumacher domineert in Catalaanse regen