• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Drama vermeden: spelersbus Virton brandt uit, iedereen tijdig gered

  Op de terugweg na de topper in Dessel brak brand uit.

  De spelers van amateurclub Virton zijn gisteravond met de schrik vrijgekomen: op de terugweg van hun match in Dessel is hun spelersbus in brand gevlogen en helemaal uitgebrand. Iedereen kon tijdig de bus verlaten. Bekijk hieronder beelden van de brand die de spelers met hun smartphone konden maken.

  Virton, de derde in de stand, was na een 0-0 in de topper bij nummer twee Dessel op de terugweg naar huis. Plots brak er vuur uit aan het dashbord, waarop de chauffeur de bus op de pechstrook zette en snel iedereen evacueerde.

  Wat later stond de bus in lichterlaaie. Er raakte niemand gewond, maar de uitrustingen en alle materiaal gingen in de vlammen op.

  De politie van Luik riep een andere busmaatschappij op om de delegatie van Virton thuis te brengen. Volgens een verantwoordelijke van Virton zou de bus vorige week nog technisch gekeurd zijn: "Gelukkig raakte iedereen veilig en wel van de bus."

  Beelden van de brand: