• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verstappen over Vettel: "Hij schreeuwt als een kind"

  De vingers vliegen in het rond op het racecircuit van Mexico-Stad.

  Meteen na de finish van de Grote Prijs van Mexico hebben Sebastian Vettel en Max Verstappen met vingers naar mekaar gegooid. De twee vochten een duel uit op het scherpst van de snee. Uiteindelijk moest Verstappen van de jury zijn podiumplaats aan Vettel laten. "Belachelijk", vond de Nederlander.

  Met Max Verstappen krijg je altijd iets te zien. In Mexico verdedigde hij zijn derde plaats met hand en tand. De Nederlander ging rechtdoor in de bocht, wat Sebastian Vettel niet kon hebben.

  De Duitser schold Verstappen en wedstrijdleider Charlie Whiting de huid vol. Meteen na de race stak Vettel een vingertje op naar Verstappen. De Red Bull-rijder antwoordde met zijn middenvinger.

  "Vettel kan beter weer naar school gaan om zijn taal bij te schaven. Over de radio schreeuwt hij als een kind", vond Verstappen, die wel op de bon vloog. Hij kreeg een straf van vijf seconden en moest zijn derde plaats aan Vettel laten.

  "Belachelijk. Bij de start miste Hamilton die eerste bocht. Het leverde hem wel winst op. Ook Rosberg ging van de baan toen we mekaar raakten. Ook hij haalde daar voordeel uit. Als ze daar geen straf voor geven, geef mij er dan ook geen."

  "Ik had niet eens voordeel: ik zat nog vóór Vettel onder het remmen. Toen ik terug op de baan kwam, zat ik nog net zo ver voor hem. Het is ongelooflijk."

  Vettel: "Verstappen moet nog leren"

  "Max Verstappen is een geweldige knul", antwoordde Sebastian Vettel. " Hij is snel, dringt aan en zoekt de grenzen op. Ik houd van die jongen, maar af en toe moet hij wat kalmeren. Dat moet hij nog leren."