• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Ref was top, maar assistent liet hem in de steek"

  Vanhaezebrouck ergerde zich aan zijn spelers, maar ook aan de assistent.

  AA Gent kon opnieuw niet winnen buitenshuis. Hein Vanhaezebrouck was achteraf scherp voor zijn spelers, maar stelde zich ook (weer) vragen bij de wedstrijdleiding. "Laforge was op Europees niveau, maar zijn assistent was niet op datzelfde niveau."

  "We kregen zelf heel veel kansen en deelden aan de overkant alleen maar cadeautjes uit", vat Hein Vanhaezebrouck de match van AA Gent samen.

  "Eigenlijk was dit een match om op 0-0 te eindigen, maar bij de 1-0 stonden er een paar te slapen bij de corner. Sorry, maar dat kan niet op dit niveau."

  "Iedereen heeft zijn opdrachten, maar sommige spelers voeren die niet uit. Daarover moeten we ons toch eens beraden."

  Vooral Stefan Mitrovic maakte een onzekere indruk. "Als je met hem praat, geeft hij de indruk een leider te zijn, maar dat vertaalt zich niet op het veld. Hij straalt geen vertrouwen uit naar de rest van het team."

  "Assistent laat Lardot in de steek"

  In de extra tijd maakte KV Mechelen er nog 2-0 van, nadat vlak ervoor Asare was weggestuurd. Onbegrijpelijk, zo vindt Vanhaezebrouck.

  "Een tijdje geleden was ik toeschouwer bij Waasland-Beveren-Eupen en zag ik Laforge daar een topmatch fluiten, op Europees niveau."

  "Vandaag fluit hij weer een match waarin hij aan beide kanten veel toelaat, zoals ze het graag hebben in Europa."

  "Hij ziet ook dat Schouterden bij die fase een overtreding maakt, maar laat voortspelen omdat wij de bal hebben. Maar op verzoek van de assistent laat hij het spel stilleggen, geeft hij Asare rood en fluit hij een penalty."

  "Die assistent was niet op het niveau van zijn scheidsrechter. Dat is heel jammer. Hij laat hem in de steek. Maar die fase kunnen we Laforge niet aanwrijven."

  Neto: "Schouterden kan beter naar het circus"

  • Nana Asare: "Dit is de meest onbegrijpelijke rode kaart uit mijn carrière. Ik deed helemaal niets. Ik wou hem gewoon iets zeggen omdat hij mij geraakt had. Mijn hand lag even op zijn rug en ik draaide mij al om, maar hij (Schouterden) ging verhaal halen bij de ref."
  • Renato Neto: "Ik weet niet waarom Schouterden dit deed, want er gebeurde helemaal niets. Hij ging met zijn handen naar zijn hoofd. Wat wou hij daarmee bereiken? Hij kan beter naar het circus."