• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne sluit Japans kampioenschap af met zege in Suzuka

  Stoffel Vandoorne is blij met zijn overwinning.

  Stoffel Vandoorne heeft andermaal getoond dat hij klaar is voor zijn eerste Formule 1-seizoen. In Japan won het 24-jarige autosporttalent de slotmanche van het Super Formula-kampioenschap. Vandoorne was de snelste op het uitdagende Formule 1-circuit van Suzuka.

  Zaterdag eindigde Stoffel Vandoorne na een fout pas op de 17e plaats. Vandaag zette hij zijn misser recht. Vandoorne klopte de Belgische Duitser André Lotterer.

  "Fantastisch om het seizoen af te sluiten met een zege", juicht Vandoorne op zijn Instagram. "Het was een geweldige ervaring in Japan. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar opnieuw in Suzuka te racen in de Formule 1."

  In de eindstand van het Super Formula-kampioenschap eindigt Vandoorne met 27 punten op de vierde plaats. De eindzege was voor de Japanner Kunimoto, die 33 punten achter zijn naam heeft staan. Bertrand Baguette eindigt op de 15e plaats met 4,5 punten.

  En dan nu Formule 1

  Volgend seizoen staat Stoffel Vandoorne eindelijk aan de start van de koningsklasse in de autosport. Onze landgenoot krijgt bij McLaren een vast zitje. Zijn ploegmaat is niemand minder dan de ervaren Spanjaard Fernando Alonso.