• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gerwen verlengt zijn Europese titel met droomdarts

  Michael van Gerwen is de terechte nummer 1 van de wereld.

  De Nederlander Michael van Gerwen heeft in Hasselt voor het derde jaar op een rij het EK darts gewonnen. In de finale speelde hij de Oostenrijkse revelatie Suljovic van het bord.

  Voor onze Belgische dartstopper Kim Huybrechts werd het toernooi in eigen land een afknapper van jewelste. Hij verloor al in de eerste ronde van de Engelsman James Wilson.

  Michael van Gerwen daarentegen, de nummer 1 van de wereld, wervelde door het toernooi. In de kwartfinale was hij een klasse te sterk voor zijn landgenoot en voormalig wereldkampioen Jelle Klaasen (10-3), in de halve finale had hij ook niet al te veel problemen met James Wade (11-7).

  In de finale nam "Mighty Mike" het op tegen de in Servië geboren Oostenrijker Mensur Suljovic, die de voorbije dagen vanaf een wolk aan het werpen was. Maar daar donderde de verrassende Suljovic hard vanaf.

  Plots lukte er niets meer voor Suljovic, die in de kwartfinale legende Phil Taylor had uitgeschakeld. Bij Van Gerwen daarentegen lukte alles, onder meer een uitworp van 157 en een duizelingwekkend gemiddelde van 112,7 per pijltje.

  De talrijke fans in de Ethias Arena in Hasselt kregen zo niet de spectaculaire finale waarop ze gehoopt hadden. In een mum van tijd was het afgelopen: 11-1. Voor Van Gerwen is het de derde titel op een rij. Eerder won hij dit seizoen ook de World Grand Prix, de Premier League, het WK matchplay, het UK Open en de Masters.