• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmers verlengt seizoen na WB-succes 200m in Hongkong: "Doe nog BK en WK"

  Pieter Timmers pakt zijn 7e WB-medaille dit najaar.

  Pieter Timmers heeft zijn Wereldbekercampagne in klein bad in schoonheid afgesloten: onze landgenoot zwom naar het goud op de 200 meter in de slotmanche in Hongkong. Voor de zilverenmedaillewinnaar op de 100 meter van Rio is het zijn zevende medaille in zes Wereldbekers dit najaar. Hij zou in Hongkong zijn seizoen afsluiten, maar verrast: "Ik ga door tot eind december."

  Timmers had al de snelste tijd van de reeksen met 1'48"84 en bevestigde die status in de finale: met 1'44"57 zwom hij naar de zege, al had hij maar twee honderdste seconde over op de Brit James Guy (1'44"59). De Japanner Daiay Seto (1'45"81) was op een seconde derde.

  Timmers, die vandaag op de 50 meter in de reeksen strandde, zette zo de kroon op het werk van een lucratief WB-seizoen. Het was zijn zevende podiumplaats, maar wel zijn eerste topplaats. Hij werd tweede op de 100 meter in Dubai en derde op de 100 meter in Peking en Hongkong en ook drie keer derde op de 200 meter in Dubai, Peking en Singapore.

  Timmers: "Vakantie uitgesteld tot januari, doe nog BK en WK"

  Timmers verraste na zijn gouden medaille in Hongkong met het nieuws dat hij nog even doordoet dit jaar. Normaal zou hij zijn topseizoen beëindigen, maar op Twitter maakte hij zonder veel woorden bekend dat hij zijn vakantie weer uitstelt. "Ik ga door tot eind december: BK, WK en nog een race."

  "Ik heb sinds juli wel niet meer behoorlijk getraind en dat voel ik. Ik moet dus dringend kilometers maken en krachttraining doen, maar tegelijkertijd al bijna beginnen te taperen naar het WK. Voor de wiskundigen: dat wordt een uitdaging, maar daar houd ik wel van. Eens zien wat mijn lichaam nog aankan. In januari volgt dan wel een broodnodige break."

  Het BK kortebaan is op 12 en 13 november in Brugge, het WK is van 6 tot 11 december in Windsor, in Canada.

  Tweets over de 200m vrij: