• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Paul Put vindt een job in Algerije

  Paul Put bouwde al een goeie reputatie op in Afrika.

  Na Georges Leekens heeft nu ook Paul Put emplooi gevonden in Algerije. Put tekende er een contract voor twee jaar bij eersteklasser USM Alger. Put was werkloos sinds zijn ontslag als bondscoach van Jordanië.

  De Belgische trainers liggen blijkbaar goed in de markt in Algerije. Enkele dagen geleden werd Georges Leekens aangesteld als bondscoach en nu is ook Paul Put weer van straat.

  Put werd eerder dit jaar bedankt als bondscoach van Jordanië, maar hij bouwde in Afrika vooral een reputatie op als trainer van Gambia en Burkina Faso. Met dat laatste land bereikte hij de finale van de Afrika Cup in 2013.

  Dat waren ze bij USM Alger, de huidige kampioen, nog niet vergeten. Alger staat dan wel aan de leiding na 9 speeldagen, maar de nederlaag in de derby lag coach Jean-Michel Cavalli zo zwaar op de maag dat hij besloot op te stappen.

  Put werd vorige week nog genoemd als opvolger van Leekens bij Lokeren, maar nu kiest hij er dus voor om in het zog van Leekens in Algerije te tekenen. Zijn contract loopt twee jaar.