• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Junior Timo Kielich pakt brons op het EK veldrijden

  Het podium bij de junioren.

  Timo Kielich heeft ons land een tweede medaille bezorgd op het EK veldrijden in Pontchâteau. Hij werd derde bij de junioren, het goud was voor de Brit Thomas Pidcock. Gisteren veroverde Quinten Hermans al goud bij de beloften.

  Vanmiddag werken de profs hun EK af, maar vanmorgen was het eerst de beurt aan de junioren. De jonge Brit Thomas Pidcock trok in de aanval, hield een achtervolgende groep af en reed solo naar het goud.

  Achter hem sloeg thuisrijder Nicolas Guillemin een kloofje op onze landgenoot Timo Kielich, die uiteindelijk beslag legde op de bronzen medaille.

  Het is de tweede medaille voor ons land op het EK, gisteren verlengde Quinten Hermans zijn Europese titel bij de beloften.

  Kielich: "Deze medaille had ik helemaal niet verwacht"

  Kielich moest op de vijfde rij starten. "Niet evident", reageert hij. "Maar ik bleef rustig, was niet nerveus en geleidelijk aan schoof ik op. Opeens reed ik op een tweede stek."

  In de strijd om de tweede en derde plaats moest Kielich afrekenen met een trosje Fransen. "Gelukkig spanden ze niet echt samen tegen mij. Het was ieder voor zich in dat achtervolgend groepje."

  Uiteindelijk moest onze landgenoot het hoofd buigen voor Guillemin. "Ik had al een paar keer het gaatje moeten laten en wat later op die klim moest ik hem helemaal laten rijden. Nu goed, ik ben blij met deze bronzen medaille. Deze medaille had ik helemaal niet verwacht."