• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wout van Aert verkent het EK-parcours: "Het ligt me wel"

  Van Aert (archief) is tevreden over het parcours.

  Morgen strijden de veldrijders in Pontchâteau om de Europese titel, vandaag verkenden ze het parcours al eens. "Het zal een razendsnelle wedstrijden worden", zegt bondscoach Rudy De Bie. Voor Michael Vanthourenhout is Wout van Aert de topfavoriet.

  "Aan het parcours is nagenoeg niets veranderd in vergelijking met het verleden", vertelt bondscoach Rudy De Bie. "Maar één ding valt me wel op: het ligt er ontzettend droog bij. Het zal een razendsnelle wedstrijd worden."

  Dat stelde Wout van Aert ook vast. "Je komt eigenlijk nergens tot stilstand. Je vindt hier ook een paar lange stroken waar je je kracht kwijt kan. Daar hou ik wel van."

  "Het lastigste deel van het parcours ligt op het einde, richting de aankomst."

  "Het is een strook die in het begin niet zal doorwegen, maar als daar een paar keer hard op gekoerst wordt, dan zullen er na een paar rondjes gaten vallen.

  De wereldkampioen beseft dat iedereen morgen naar hem zal kijken, maar legt de druk bij zijn grote rivaal, Mathieu van der Poel. "Ik delf de laatste weken altijd het onderspit op het eind in de duels tegen Mathieu, dus ik denk dat hij nog altijd een streepje voor heeft".

  Vanthourenhout: "Ik denk dat Wout hier de topfavoriet is"

  "The usual suspects zijn hier de favorieten", zegt Laurens Sweeck. "Wout van Aert en Mathieu van der Poel en een paar renners zullen hier wel verrassen. Ik denk dan in de eerste plaats aan de Fransman Clément Venturini. Hij koerst voor eigen volk. Ook Tim Merlier en Michael Vanthourenhout verwacht ik hier vooraan."

  Vanthourenhout zelf mikt alvast op een podiumplaats. "Het zal wachten zijn tot de twee grote namen de wedstrijd openbreken. Misschien kijken ze wat te veel naar elkaar en kunnen anderen daar van profiteren. Ik denk dat Wout hier de topfavoriet is, het is een parcours voor een renner met veel kracht, een omloop in zijn voordeel."