• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Club-spelers klagen, Gumienny fluit prompt af: "Waar was zijn spuitbus?"

  Dion Cools zorgde voor wat komisch theater in de slotfase.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Verbijstering in het Brugse kamp in het slot van de topper. Club kreeg een vrijschop in de slotfase, maar zeurde over de afstand van de muur, waarna ref Gumienny de match affloot. "We kregen twee vrijschoppen, maar twee keer was er geen spuitbus te bespeuren", stelde Michel Preud'homme achteraf.

  In de extra tijd van de match Zulte Waregem-Club Brugge legde Ricardo van Rhijn aan voor een vrijschop. Omdat de muur iets te dicht stond, stapte Dion Cools opzichtig de afstand af.

  Dat kon Serge Gumienny, die wegens werkomstandigheden pas zijn eerste match van het seizoen floot, niet appreciëren. Hij maakte meteen een einde aan de match, tot onsteltenis van de Bruggelingen.

  "Het was moeilijk voor Gumienny om na een lange afwezigheid beslissingen te maken", merkte Cools fijntjes op. "Maar dat moeten we aanvaarden."

  Club-coach Michel Preud'homme klonk harder. "In het begin van het seizoen krijgen we altijd uitleg over wat er wel en niet mag, maar dan moeten de regels ook toegepast worden."

  "We krijgen twee vrijschoppen: één keer stond de muur op 7 meter en ook de tweede keer stond hij veel te dicht. Blijkbaar was de spuitbus van Gumienny verdwenen."

  Dury: "Ik ben wat rustiger"

  Zijn collega Francky Dury probeerde het brandje te blussen. "Ik begrijp Michel, maar ik ben daar zelf wat rustiger in. Ik heb het allemaal al meegemaakt. Het is part of the game. Mensen mogen toch nog fouten maken? Ik maak er zelf ook."