• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tabor gaststad voor EK veldrijden 2017

  Mathieu van der Poel werd in 2015 wereldkampioen in Tabor.

  In de marge van het EK veldrijden in Pontchâteau is bekendgemaakt dat de strijd om de Europese titel volgend jaar in Tabor zal plaatsvinden. De Tsjechische stad mag het EK veldrijden voor de tweede keer organiseren, na 2003.

  Het EK veldrijden, dat dit seizoen in Pontchâteau over twee dagen wordt gespreid, zal in Tabor enkel op zondag 5 november plaatsvinden. Dan worden vijf titels uitgereikt. Op 4 november strijden de masters om de Europese titel.

  De renners krijgen in Tabor geen onbekend parcours voor de wielen geschoven. Op de omloop waar de voorbije jaren ook de Wereldbekermanche en in 2015 het WK werd georganiseerd, wordt ook in 2017 gereden.

  Mathieu van der Poel kroonde zich in 2015 tot wereldkampioen in Tabor, Zdenek Stybar deed hetzelfde in 2010. In 2001 was Erwin Vervecken de beste in de strijd om de regenboogtrui.