• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan vloert Froome in Tour-criterium in Japan

  Peter Sagan en Chris Froome zijn de blikvangers in Saitama.

  0 / 0
  Het seizoen van Peter Sagan blijft maar duren en de Slovaak blijft maar winnen: de wereldkampioen klopte in het Tour-criterium in Saitama, in Japan, al spurtend de Japanse kampioen Hatsuyama en Chris Froome.

  Tour-organisator ASO richtte het criterium in Saitama voor de vierde keer in, met als doel het wielrennen in Azië op de kaart te zetten en sponsors warm te maken.

  Sportief stelt het criterium - 19 ronden van 3 km - weinig voor: Sagan, Froome, Kittel, Majka en Bardet waren de publiekstrekkers. In het slot vormde zich een kopgroep met Froome, Sagan, Hatsuyama en Adam Yates.

  Froome - voor de gelegenheid in zijn gele Tour-trui - probeerde het nog met een uitval in de slotkilometers, maar tevergeefs. Sagan - in zijn groene trui - was uiteindelijk de sterkste. Vorig seizoen won John Degenkolb in Saitama.

  Tweets over criterium: