• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quinten Hermans verlengt Europese titel bij de beloften

  Quinten Hermans troefde twee Nederlanders af.

  Voor het tweede jaar op een rij heeft Quinten Hermans de Europese titel bij de beloften veroverd. De renner van de ploeg van Sven Nys hield in Pontchâteau (Fra) in de slotronde twee Nederlanders af. Wereldkampioen Eli Iserbyt stelde teleur met een tiende plaats.

  Het parcours in Pontchâteau had door het droge weer meer weg van een F1-parcours dan van een echte cross. Het wekte dan ook geen verbazing dat elf renners de laatste ronde ingingen.

  Daarbij zaten met Quinten Hermans, Thijs Aerts en Eli Iserbyt nog drie Belgen. Die laatste twee zouden in de finale alsnog moeten passen, maar Hermans kon zich wel mengen in de sprint.

  De 21-jarige renner van de Telenet-Fidea Lions, beschikte over het beste eindschot en was daarbij sneller dan de Nederlanders Nieuwenhuis en Wouters.

  Voor Hermans is het de tweede Europese titel op een rij, nadat hij vorig jaar ook al de primus was geweest in Huijbergen.

  "Er vallen maar drie truien te winnen, dus als je er dan zo vroeg op het jaar al eentje pakt, neemt dat heel wat stress weg", zegt Hermans.

  "Ik plaats een EK op dezelfde hoogte als een WK. Veldrijden is immers nagenoeg een Europese sport. Hier zijn bijna allemaal dezelfde deelnemers als op het WK."

  Uitslag EK voor beloften

  1. Quinten Hermans
  2. Joris Nieuwenhuis (Ned) - zelfde tijd
  3. Sieben Wouters (Ned) op 1"
  4. Clément Russo (Fra) - z.t.
  5. Thomas Bonnet (Fra)
  6. Gioele Bertolini (Ita) - 4"
  7. Eddy Fine (Fra) - 5"
  8. Lucas Dubau (Fra) - z.t.
  9. Thijs Aerts - 13"
  10. Eli Iserbyt - 18"

  Verdonschot is pas 7e: "Ik kwam naar hier voor goud"

  De Europese beloftetitel bij de vrouwen was een prooi voor de Italiaanse Chiara Teocchi, die Hélène Clauzel en Jana Czeczinkarova voorafging.

  Onze landgenote Laura Verdonschot had lang uitzicht op een podiumplaats, maar ze trapte in het tweede deel van de wedstrijd op haar adem en zakte weg. Ze kon nog meesprinten voor het brons, maar werd pas 7e.

  Verdonschot was achteraf erg ontgoocheld. "Ik kwam naar hier voor een medaille, liefst zelfs goud", zegt ze. "Maar ik was vandaag gewoon niet goed genoeg."

  "Even heb ik erin geloofd toen ik met die twee andere meisjes voorop zat, maar ik kon hen niet volgen en dan krijg je toch een mentale tik."

  "Dit is niet het resultaat waar ik van droomde, maar er zijn gelukkig nog veel andere wedstrijden en kampioenschappen dit seizoen. Ik hoop dat ik daar nog het een en ander kan rechtzetten."

  Uitslag EK voor beloften vrouwen

  1. Chiara Teocchi (Ita) - 44'43"
  2. Hélène Clauzel (Fra) op 11"
  3. Jana Czeczinkarova (Tsj) - 39"
  4. Sara Casasola (Ita) - z.t.
  5. Inge van der Heijden (Ned)
  6. Nicole Koller (Zwi)
  7. Laura Verdonschot
  8. Lara Krähemann (Zwi)
  9. Ida Jansson (Zwi)
  10. Manon Bakker (Ned) - 1'04"