• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe naam voor nationale ploeg in het blindenvoetbal: Blind Devils

  De voetbalploeg gaat door het leven als de Blind Devils.

  Er is een oplossing voor de nationale ploeg in het blindenvoetbal. Hun bijnaam, de Red Wolves, was al in gebruik door de handbalploeg. Dus worden de voetballers omgedoopt tot de Belgian Blind Devils.

  Sinds maandag is de nationale ploeg in het blindenvoetbal officieel lid van de Belgische voetbalbond KBVB. Maar dat leverde een probleem op. Hun bijnaam, de Red Wolves, was immers ook de bijnaam van onze nationale handbalploeg.

  Nu is er een oplossing gevonden voor dat probleem. De voetballers gaan in de toekomst door het leven als de Belgian Blind Devils. "De Belgian Blind Devils aanvaarden, net als de Deaf Devils of de Homeless Devils, hun eigenschappen in het Belgisch voetballandschap en dit moet een sterkere kans op herkenning geven bij het grote publiek", klinkt het.

  Dit weekend spelen de Blind Devils in ons land twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Duitsland.