• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Malinese topverdediger wordt 18 en tekent langverwacht profcontract bij Anderlecht

  Abdoum Karim Danté viert twee dingen vandaag.

  Abdoul Karim Danté heeft vandaag, op zijn 18e verjaardag, zijn krabbel gezet onder een profcontract bij Anderlecht. De Malinese centrale verdediger schitterde op het WK U17, waar hij ook tegen België meedeed. Hij wordt gezien als een van de grootste beloften van het Afrikaanse continent.

  Nadat hij vorig jaar als aanvoerder van de Malinese U17 indruk gemaakt had op het hele scoutingsgild op het WK U17 in Chili, was Danté grof wild op de transfermarkt.

  Heel wat topclubs wilden de verdediger, die twee keer tegen België speelde op het WK (0-0 in groepsfase en 3-1 in halve finale), maar Anderlecht speelde het kortst op de bal.

  Al sinds januari maakte Anderlecht de speler van Jeanne d'Arc de Bamako, ondertussen al A-international van zijn land, het hof en was er al langer een akkoord. Maar pas op zijn 18e kon die officieel zijn handtekening zetten. Wat vandaag dan ook gebeurde.

  Hij stelde zich meteen voor in een filmpje: "Ik ben de nieuwe verdediger van Anderlecht. Ik ben heel blij hier te zijn en zal het beste geven voor mijn nieuwe club."

  Anderlecht heeft lang gewacht: "Wij denken dat hij een goeie centrale verdediger is die kan uitgroeien tot een basisspeler bij Anderlecht. Wij zijn heel tevreden", zegt technisch jeugddirecteur Jean Kindermans.

  Tweets over contract: