• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool-fan verliest sleutelwoord van tatoeage na amputatie

  Andy Grant neemt nu deel aan loopwedstrijden.

  Een Liverpool-supporter liet de woorden "You'll Never Walk Alone" op zijn been tatoeëren. Op zich niets bijzonders, maar toen de oud-soldaat zijn onderbeen moest laten amputeren na een ongeluk in Afghanistan, veranderde ook de tekst een beetje.

  Andy Grant vertelde zijn verhaal in het Britse tv-programma Tattoo Fixers, waar het werd opgepikt door De Wereld Draait Door. De Liverpool-fan liet als 16-jarige de woorden "You'll Never Walk Alone" op zijn been tatoeëren en ging een jaar later bij het leger.

  Tijdens een missie in Afghanistan werd Grant geraakt door een explosie. Zijn been was zwaar beschadigd, dus besloot hij zijn onderbeen te laten amputeren.

  "Toen ik wakker werd, zei de chirurg "ik ben bang dat je tatoeage er een beetje anders uitziet"", vertelt Grant. Het laatste woord was verdwenen, waardoor er nu staat... "You'll Never Walk".

  Pijnlijk, maar Grant legt zich daar niet zomaar bij neer. Na zware revalidatie kan hij toch weer wandelen en loopt hij zelfs de 10 kilometer. Tattoo Fixers bezorgde hem een nieuwe tatoeage op zijn borst, met de woorden "I am the master of my fate" (ik ben de heerser over mijn lot, red).

  Bekijk hier het fragment uit De Wereld Draait Door: