Ga naar de inhoud

meest recent

Eerste fandag voor vrouwenwielrennen in Gent: "Dit hebben we gemist"

 za 29 oktober 2016 19:44
Het Wielercentrum Eddy Merckx ontving vandaag heel wat wielerfans voor de eerste fandag voor het vrouwenwielrennen. Alle Belgische toppers waren aanwezig. "Er was een grote opkomst en ze waren geïnteresseerd", zegt Jolien D'hoore. "Dat motiveert mij."

2016 was een grand cru voor het vrouwenwielrennen, met niet alleen het olympische brons voor Jolien D'hoore in het omnium, maar ook Lotte Kopecky (goud en brons op het EK baanwielrennen), Elke Vanhoof (6e op de  Spelen in het BMX) en Perrine Devahive (brons op het WK trial) scheerden hoge toppen.

Al deze vrouwen waren zaterdag ook aanwezig in Gent. "We hebben zo'n fandag gemist", zegt Elke Vanhoof. "Dit geeft het gevoel dat ze ook achter vrouwen die wielrennen staan."

Jolien D'hoore nam enkele jonge meisjes op sleeptouw. De meesten daarvan reden voor het eerst op een piste. "Het verraste me hoeveel ze durven", zegt D'hoore. "Ik wou stilletjes beginnen, maar ze vlogen er meteen in."

"Ik vind het heel leuk om die meisjes te kunnen begeleiden. Er was een grote opkomst en je zag dat ze geïnteresseerd waren. Dat motiveert mij."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.