• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cuyper wordt 4e in slotmanche WB triatlon: "Maar ben ontgoocheld"

  Simon De Cuyper sluit weer aan bij de wereldtop.

  Simon De Cuyper heeft zijn triatlonseizoen in schoonheid afgesloten. Na een 5e plaats in Tongyeong werd hij 4e in Miyazaki. "Goed, maar ik had op het podium gehoopt", is De Cuyper hard voor zichzelf.

  Klierkoorts remde Simon De Cuyper af in het tweede deel van 2015 en het begin van 2016. Het kostte hem onder meer de  Olympische Spelen, maar hij herpakte zich uitstekend in het najaar.

  Vorige week eindigde De Cuyper vijfde in de sprinttriatlon van Tongyeong in Zuid-Korea, nu doet hij daar een vierde plaats bovenop in de laatste manche van de Wereldbeker in Miyazaki, in Japan.

  De verschillen in Japan waren erg klein. De Spanjaard Ares en de Portugees Silva sprintten om de zege, de Amerikaan Billington kaapte twee seconden later het brons weg.

  De Cuyper finishte 7 seconden na de Amerikaan, in 1u52'38" (voor 1.500m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen). Jonathan Wayaffe eindigde als negende.

  "Twee goeie resultaten in Zuid-Korea en Japan, maar het doel was om op het podium te geraken en dus ben ik ontgoocheld", reageerde De Cuyper.