Ga naar de inhoud

Cercle-coach Euvrard moet opstappen door tegenvallende resultaten

 za 29 oktober 2016 08:22
Euvrard was een ex-speler van Cercle.
Cercle Brugge gaat op zoek naar een nieuwe coach. Na de 0-3-nederlaag tegen Roeselare breekt het met Vincent Euvrard, die maar 12 punten uit 13 matchen kon puren in eerste klasse B. De 34-jarige ex-Cercle-speler was pas deze zomer begonnen bij Cercle, dat zevende en voorlaatste staat op 2 punten van nummer laatst Lommel.

Euvrard werd eind mei - samen met een volledig nieuwe technische staf - voorgesteld als opvolger van Fred Vanderbiest, die naar Antwerp trok. De ambitie was groot: promotie naar eerste klasse.

Maar na 13 wedstrijden bengelt Cercle onderaan: het kon nog maar drie keer winnen en staat met 12 punten op 15 punten van leider Roeselare.

Euvrard was een jeugdspeler van Cercle en brak er ook door in de eerste ploeg, waarna hij een transfer naar Genk versierde. Daar kon hij zich niet manifesteren, zijn carrière ging voort bij Heusden-Zolder, Den Bosch, KVSK United en STVV.

Cercle was zijn derde club als coach, na Hasselt (2014-2015) en Geel (2015-2016).

Tweet over ontslag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.