• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verstappen na kritiek over arrogante houding: "Geen lange zinnen meer"

  Verstappen stond de pers te woord op de "Dag van de Doden".

  Max Verstappen kreeg afgelopen weekend heel wat kritiek over zijn uitlatingen over de radio tijdens de GP van de VS. "Ik zeg gewoon wat ik op dat moment denk, maar dat komt over als arrogantie", zegt de Nederlander, die dreigt met radiostilte.

  Tijdens de Grote Prijs F1 in Texas afgelopen weekend liet Max Verstappen zich een paar keer opmerken. Toen zijn ingenieur hem tijdens de wedstrijd liet weten dat hij zijn banden moest sparen, reageerde hij gepikeerd. "Ik ben hier niet om vierde te worden", klonk het over de boordradio en live op televisie.

  Het leverde de 19-jarige Nederlander heel wat kritiek op over zijn arrogante houding, onder meer van Red Bull-adviseur Helmut Marko.

  Maar Verstappen is niet onder de indruk. "Ik zeg gewoon wat ik op dat moment denk. Ik ben niet hier om vierde te worden, ik wil winnen", zegt hij.

  "Het klinkt alsof ik arrogant ben en niet naar mijn team luister. Maar dat is niet zo. Sommige fans vinden die opmerkingen trouwens leuk, maar anderen houden er niet zo van."

  "Ik denk dat het beter is als ik niets zeg. Ik ga niets anders zeggen dan "ja, in orde". Geen lange zinnen meer voor mij."

  Over onverwachte pitstop: "Ik was te veel aan het nadenken"

  Verstappen kwam ook nog eens terug op een ander incident van afgelopen zondag. Hij reed toen op eigen initiatief de pitlane binnen en verraste zo zijn mecaniciens, die in allerijl uit de boxen stormden. "Na een uur in de auto rijd je een beetje op automatische piloot", zegt Verstappen.

  "Ik zag dat Daniel (Ricciardo, zijn ploegmaat, red) de pits binnenreed en dacht dat ik de volgende ronde binnen moest. Ik was te veel aan het nadenken."