• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trebel dan toch even opvolger van Sven Kums in Gent?

  Ook op de twaalfde speeldag waren er weer heel wat opvallende taferelen te zien op de Belgische voetbalvelden. We maakten een kleine selectie voor u.

  Draagt Trebel de aanvoerdersband van AA Gent?....

  Na het vertrek van Gent-aanvoerder Sven Kums gonsde rond de Ghelamco Arena het gerucht dat Hein Vanhaezebrouck in Adrien Trebel van Standard de ideale vervanger zag. Gisteren leek dat gerucht even waarheid te zijn geworden. Trebel leek een aanvoerdersband van AA Gent te dragen.

  Maar schijn bedriegt. De aanvoerdersband van de Standard-kapitein is speciaal gemaakt voor de wedstrijd. Aan de andere kant staat gewoon het Standard-logo. 

  ..., nee toch niet.

  "Peter, hey!"

  Genk-trainer Peter Maes zag zijn ploeg een vroege bonus uit handen geven tegen Charleroi. Hij wond zich enorm op, tot de vierde scheidsrechter hem tot bedaren bracht.

  Video player inladen ...

  Uniek truitje voor zoon van overleden Anderlecht-supporter

  Anderlecht eerde voor de aftrap een overleden supporter. Zijn zoon kreeg onder luid applaus een uniek truitje overhandigd.

  Video player inladen ...

  Net geen wereldgoal voor Saadi

  Idriss Saadi solliciteerde met een knappe omhaal naar de trofee voor doelpunt van het jaar, maar de topschutter zag zijn schot helaas een halve meter naast vliegen.

  Video player inladen ...

  Assistent behoedt ref Delferière voor onterechte strafschop

  Waasland-Beveren en Moeskroen moesten de punten delen in het degradatieduel. Toch hoopte Moeskroen even op meer toen scheidsrechter Delferière naar de stip wees voor vermeend handspel. Maar de assistenten van Delferière waren bij de zaak en behoedden hem voor een onterechte strafschop.

  Video player inladen ...

  Studenten heffen Io vivat aan op Stayen

  In Sint-Truiden was het Student Night. De studenten in de tribunes lieten zich horen met een paar cantusgezangen.

  In Charleroi was er minder ambiance in de tribunes. Voetbal op een weekdag brengt ook verre verplaatsingen met zich mee. De Genk-aanhang kon de trip naar Charleroi, 140 kilometer verderop, maar matig waarderen.

  Nu het weer vroeg donker wordt, brachten de supporters van Club Brugge wat licht in de duisternis met hun smartphones. Het leverde sfeervolle beelden op in het Jan Breydelstadion.

  Bij Silvere Ganvoula ging het licht dan weer uit. Hij kreeg terecht rood voor een zware overtreding op Club Brugge-doelman Butelle. De Congolees was het daar niet mee eens en ging de scheidsrechters ei zo na te lijf.

  Westerlo moest de wedstrijd afwerken met negen, want ook Hyland werd uitgesloten toen hij de bal tegen Claudemir trapte.

  In de match tussen AA Gent en Standard deelt Renato Neto een "Djoef van de Week" uit aan zijn tegenstander. Hij komt ervan af zonder kaart.

  Anderlecht-doelman Davy Roef ging behoorlijk driest tekeer in de openingsfase van de wedstrijd tegen KV Mechelen. Hij haalde Verdier onderuit en kreeg een penalty tegen. Maar de doelman maakte zijn fout meteen weer goed. Later pakte hij nog eens uit met een knappe redding.