• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thoelen: "Tevreden met rol als tweede doelman? Moeilijke vraag"

  Thoelen hield de nul op het bord tegen Standard.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Yannick Thoelen (26) was gisteren de surprise van de chef in de opstelling van AA Gent. Na enkele twijfelachtige prestaties werd doelman Jacob Rinne (23) aan de kant geschoven. "Natuurlijk was ik zenuwachtig, maar als tweede doelman moet je klaar zijn", zegt Thoelen. "Rinne blijft wel mijn eerste doelman", gaf Gent-coach Hein Vanhaezebrouck mee.

  Yannick Thoelen verving gisteren tegen Standard Jacob Rinne in het Gentse doel. "Ik werd drie uur voor de aftrap op de hoogte gebracht. Dat was even slikken, maar als tweede doelman moet je klaar zijn", vertelde Thoelen na de 1-0-zege aan Sporza.

  "Natuurlijk was ik zenuwachtig, want dit was een grote affiche en een belangrijke wedstrijd voor de groep. Maar we hebben als team fantastisch werk geleverd. En ik had zelf meteen een goed gevoel. Dan groei je in de wedstrijd en doe je vertrouwen op."

  Hoopt Thoelen zondag tegen KV Mechelen op een nieuwe basisplaats? "Dat hoop ik, maar ik ga er niet vanuit. De trainer heeft me gezegd dat hij Rinne niet volledig aan de kant schuift, wat ik ook begrijp. Als ik niet speel, dan blijf ik werken."

  "Of ik dan echt tevreden ben met die rolverdeling? Dat is een moeilijke vraag. Niet echt tevreden, want niemand traint om tweede doelman te zijn. Maar ik wil op een sportieve manier voorbij Rinne gaan. Ik heb vertrouwen in mezelf."

  Vanhaezebrouck: "Thoelen heeft het goed gedaan, maar Rinne blijft nummer 1"

  Wat had coach Hein Vanhaezebrouck te vertellen over de bankzittersrol van Jacob Rinne? "Jacob heeft de voorbije weken enkele foutjes gemaakt en er was commotie. Dat speelde ook in zijn hoofd", argumenteerde de Gent-coach.

  "Ik vond het daarom beter om Jacob tegen Standard op de bank te zetten. Zo kon hij even rusten. Maar ik wil duidelijk zijn: Jacob blijft mijn nummer één. Maar Yannick heeft het goed gedaan, ook al had hij niet zoveel werk."