• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stanley Menzo voor het eerst sinds Lierse weer hoofdcoach

  Stanley Menzo mag zich weer hoofdcoach noemen.

  De Nederlander Stanley Menzo is de nieuwe coach van Ajax Cape Town. Het is de eerste keer dat de 53-jarige trainer opnieuw aan het roer staat bij een profclub sinds zijn vertrek bij Lierse in 2014.

  Stanley Menzo was in het seizoen 2013-2014 voor het laatst coach in het betaald voetbal. Hij was toen aan de slag in de Belgische competitie bij Lierse. Daarvoor was hij in eigen land hoofdtrainer bij AGOVV Apeldoorn, FC Volendam en SC Cambuur.

  Na zijn ontslag bij Lierse was de voormalige doelman van Oranje wel  nog trainer bij de Nederlandse amateurclub AFC. Daarna trok hij naar Zuid-Afrika. Bij Ajax Cape Town was hij al sinds april hoofd van de jeugdopleiding, maar na het ontslag van de vorige trainer mag hij zich dus eindelijk opnieuw T1 noemen.

  Ajax Cape Town staat voorlaatste in de Zuid-Afrikaanse competitie. De club heeft na zes duels slechts twee punten. "Hoewel we er momenteel niet goed voor staan, kijk ik ernaar uit om de functie van hoofdcoach op mij te nemen", verklaarde Menzo.

  "Wat nu moet gebeuren is dat de spelers vertrouwen krijgen voor de rest van het seizoen en het Ajax-gevoel van winnen terugkrijgen."