• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ranieri waarschuwt gouden duo: "Ik durf hen op de bank te zetten"

  De goaltjesmachine Vardy-Mahrez sputtert dit seizoen.

  Het seizoen 2016-2017 is voor Leicester City voorlopig geen herhaling van het sprookje in 2015-2016. Jamie Vardy en Riyad Mahrez mogen na hun knaljaar dan wel een nominatie voor de Gouden Bal op zak hebben, Leicester-coach Claudio Ranieri zal niet aarzelen om beide spelers met hun voeten op de grond te zetten.

  Jamie Vardy is de enige Britse voetballer op de lijst van 30 kandidaten voor de Gouden Bal. Samen met ploegmaat Riyad Mahrez is hij de eerste Leicester-speler die op de prestigieuze lijst staat.

  Een grote eer, maar Leicester-coach Claudio Ranieri is niet echt onder de indruk. Volgens de Italiaanse trainer moeten zijn twee spelers niet Messi, Ronaldo en co als hun concurrenten zien, maar wel ploegmaats Shinji Okazaki en Leonardo Ulloa.

  "Wat ik zal doen om hen met hun voeten op de grond te houden? Dat is gemakkelijk: ik zal hen uit mijn ploeg zetten", luidt de waarschuwing van Ranieri aan het adres van Vardy en Mahrez.

  "Elke dag moeten ze bewijzen hoe sterk ze zijn, dat ze willen verbeteren en dat ze nog ambitieus zijn. Dat is mijn filosofie. Wat we vorig seizoen gedaan hebben, behoort tot het verleden. Je moet elke dag hongerig zijn."