• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Er mag gerust meer aandacht zijn voor topper tegen Zulte Waregem"

  Bij winst komt Club tot op een punt van Zulte Waregem.

  Club Brugge is op zijn hoede voor de verplaatsing naar competitieleider Zulte Waregem op zaterdag. Michel Preud'homme ziet in Zulte Waregem een concurrent tot het einde van het seizoen.

  Vorig seizoen won Club drie van zijn vier duels tegen Essevee. Alleen in de reguliere competitie verloor het met 2-0 op het veld van Zulte Waregem. Dat scenario wil Michel Preud'homme morgen vermijden.

  "Zulte Waregem is een vaste waarde in het Belgische voetbal geworden", zei de trainer van Club op een persconferentie. "Ze zijn bijna altijd bij de eerste zes. Club heeft het er historisch altijd moeilijk. Het zal zaterdag niet anders zijn.”

  "In het vooruitzicht naar de wedstrijd tegen Anderlecht zat de perszaal bomvol. Vandaag kan ik de journalisten op één hand tellen. Er mag gerust wat meer aandacht zijn voor deze topper. We spelen wél tegen de leider."

  Club komt zaterdag mogelijk ook een aantal oude bekenden tegen op het veld. "Het is een hecht blok. Ze behielden grotendeels de kern van afgelopen seizoen en er kwamen enkele ervaren spelers bij die meteen renderen. Die kwaliteit kan je zien aan de speeltijd van jongens als Coopman en Oulare. Misschien hadden die dit seizoen in Brugge zelf al meer minuten gekregen."

  Zulte Waregem verloor dit seizoen nog niet. Kunnen ze ook kampioen worden? "Waarom niet? Ze waren er in 2013 al eens dicht bij en kunnen met deze kern en hun schema wel eens verrassen.”

  Over de geblesseerde spelers: "Mechele is er weer bij"

  "Brandon Mechele is er voor het eerst na een lange afwezigheid weer bij. Het is nog te vroeg voor een basisplaats, hij traint nog niet aan 100% mee."

  "Voor José Izquierdo komt de match van morgen te vroeg. Hij traint enkel tactisch mee, maar gaat nog geen duels aan."

  "Lior Refaelov werkt hard aan zijn comeback. Hij is momenteel naar de chirurg die hem opereerde voor een laatste controle."

  "Laurens De Bock traint nog niet individueel met de bal. Het is dus moeilijk te zeggen wanneer onze linkerflankverdediger weer wedstrijdfit zal zijn.”