• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympisch kampioen Viviani vormt duo met Keisse in het Kuipke

  Viviani veroverde goud in Rio.

  De Italiaan Elia Viviani, olympisch kampioen in het omnium, zal te bewonderen zijn tijdens de zesdaagse van Vlaanderen-Gent in het Kuipke. Hij rijdt er samen met onze landgenoot en publiekslieveling Iljo Keisse.

  Elia Viviani heeft een mooie zomer achter de rug. Op de Spelen in Rio veroverde de Italiaan goud in het omnium. Hij klopte daar Mark Cavendish. In Gent vechten de twee in november opnieuw een duel uit op de baan.

  Mark Cavendish staat samen met de afscheidnemende Bradley Wiggins aan de start. Elia Viviani wordt gekoppeld aan onze landgenoot Iljo Keisse. “Dit is fantastisch”, reageerde Keisse, die er al voor de 14e keer bij is in Gent.

  “Reken maar dat we het de andere favorietenduo’s heel lastig zullen maken. Het niveau van deze Gentse zesdaagse zal ik elk geval erg hoog zijn.”

  Ook het Belgische duo met De Ketele en De Pauw, op het EK nog goed voor brons in de ploegkoers, doen een gooi naar de eindzege in Gent.