• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meeuws: "Voor de winterstop moet Lommel weer in middenmoot zitten"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Lommel United toverde vorige week Walter Meeuws uit zijn hoed, vandaag werd de 65-jarige trainer voorgesteld aan de Gestelsedijk. Hij wil de club naar de middenmoot loodsen in 1B. "Lommel wil vooral werken met Belgische jeugd. Dat spreekt me aan."

  Walter Meeuws was in de jaren 90 al eens aan de slag in Lommel. Hij eindigde toen vijfde in de hoogste klasse. "Ik ben hier twintig jaar geleden al eens geweest en ik zie vandaag nog veel vertrouwde gezichten", zei hij op de persconferentie. "Alleen is iedereen een beetje ouder. Het voelt eigenlijk meteen heel vertrouwd."

  Meeuws is 65. Waarom begint hij nog aan een nieuw avontuur? "Het project van Lommel spreekt me aan. De club wil vooral jonge Belgische spelers beter maken en ze als groep naar een hoger niveau tillen. Er is ook sprake van een nieuw stadion over drie of vier jaar. Dat project mee begeleiden en coördineren, dat ligt me wel."

  "Twintig jaar geleden had ik hier een heel boeiende periode. Ik wil het DNA van de club van toen weer tot leven brengen. De knokkersmentaliteit. We moeten wel proberen om goed voetbal te brengen, maar ik wil vooral zien dat iedereen er altijd vol voor gaat. In het voetbal is het een eerste vereiste dat je spelersgroep met plezier komt trainen. Dat ze dat DNA van de club overnemen en dat er een goed contact is met supporters. Dan voelt iedereen zich op zijn gemak en pas dan kunnen er resultaten volgen."

  Wat zijn de ambities van Lommel? "Ik ben zeker gedreven en heb ambitie. Maar ik denk dat we eerst moeten proberen om met Lommel weer bij de mensen te komen. Tegen de winterstop wil ik weer in het peloton staan. Dan zien we wel wat er in de laatste acht wedstrijden nog kan."

  "Ik heb bewust maar een contract van zeven maanden getekend. Ik wil de club niet met mij opzadelen en omgekeerd ook niet. Als het toch allemaal niet zou lopen zoals gepland, dan kunnen we in mei gewoon uit elkaar gaan. Walter Meeuws is niet belangrijk in dit verhaal, wel de spelers en de club. Ik kom om de club te helpen."

  Meeuws over...

  ... 1B: "De regels zijn er niet simpeler op geworden. Ik heb er mij eens een uurtje over gebogen. Het is alleszins boeiend, maar in het buitenland krijg ik dat niet uitgelegd. Heel veel ploegen zijn in 1B aan elkaar gewaagd. Je moet top zijn om een puntje te halen. Ik zal ook bij veel clubs komen waar ik nog gewerkt heb. Fijn."

  ... zijn loopbaanonderbreking: "Mijn laatste ploeg was Wadi Degla, maar door de revolutie en de onrusten lag de competitie daar dan 8 maanden stil. Daardoor ben ik teruggekomen naar België, want anders had ik daar nog wel een jaar of vier gezeten. Ik heb ook een ernstig ongeval gehad in die periode. Ik kreeg nog wel aanbiedingen van interessante clubs in Egypte, maar van mijn dokter mocht ik niet meer. Dit kwam op het juiste moment."