• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren legt zijn lot in handen van ex-speler Kristinsson

  Kristinsson heeft een uitgebreid verleden bij Lokeren.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Lokeren heeft met Runar Kristinsson (47) een nieuwe trainer gevonden. De IJslander, tussen 2000 en 2007 speler van Lokeren, is de opvolger van Georges Leekens. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra jaar.

  Lokeren leek na het ontslag van Georges Leekens zijn pijlen te richten op Runar Kristinsson en Besnik Hasi. De ex-trainer van Anderlecht, enkele weken geleden op straat gezet bij Legia Warschau, trok uiteindelijk aan het kortste eind.

  Kristinsson voetbalde tussen 2000 en 2007 bij Lokeren en trok daarna naar KR Reykjavik. Bij die club ging hij in 2010 als trainer aan de slag, maar in 2014 verhuisde de IJslandse ex-middenvelder naar Lillestrøm (Noorwegen).

  Na zijn ontslag eerder dit jaar in Noorwegen keert Kristinsson dus terug naar Lokeren. Het wordt zijn derde ex-club waar hij als trainer aan de slag gaat. Lokeren staat na 12 speeldagen op de 13e plaats met 10 punten.

  Kristinsson blijft tot het einde van het seizoen. "De club wil me een nieuw contract geven als we bij de eerste 10 eindigen. Ik denk ook dat we daarin zullen slagen", zegt de nieuwe Lokeren-coach.

  "Ik heb al een goed gesprek gehad met mijn assistenten. Ik weet dat hier veel goeie spelers zijn. We moeten gewoon iedereen iets harder laten werken op het trainingsveld en iedereen op zijn beste niveau laten spelen."