• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lambrecht: "Met Kristinsson opnieuw prijzen pakken"

  Lambrecht heeft vertrouwen in zijn nieuwe trainer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Lambrecht heeft vertrouwen in zijn nieuwe trainer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Al ruim 21 jaar zwaait Roger Lambrecht de plak bij Sporting Lokeren en met Runar Kristinsson is de voorzitter reeds aan zijn 22e trainer toe. De IJslandse ex-speler van Lokeren moet de club opnieuw naar een hoger niveau tillen. "Ik verwacht met zijn komst weer aanvallend voetbal", zegt Lambrecht.

  Lokeren staat na twaalf speeldagen pas dertiende met amper één punt meer dan rode lantaarn Westerlo. Nieuwbakken coach Runar Kristinsson krijgt de taak om Lokeren zo snel mogelijk uit die onderste regionen te loodsen.

  Voorzitter Roger Lambrecht heeft er alvast vertrouwen in. "Ik verwacht opnieuw leuk en aanvallend voetbal op Sporting Lokeren. Hopelijk mag het geluk nu ook wat aan onze kant staan, want dat ontbrak ons de afgelopen weken meermaals."

  "Met de voetbalkennis van Runar moeten we vrij snel weer punten pakken en opklimmen naar de negende of tiende plaats. Is dat het geval, dan verlengen wij zijn contract automatisch. Ik wil dan ook dat hij hier nog jaren is. Ik gun hem het succes als trainer bij Lokeren, net als de jaren succes die hij hier kende als speler."

  "Het komt er bij ons op neer dat de spelers weer hun vertrouwen terug moeten krijgen. Willy Reynders had het eerder al over Runar Kristinsson gehad, maar toen sprong de deal af om allerlei redenen. Nu is zijn komst een feit."

  "Wij wilden een nieuwe stijl qua trainer, met Runar hebben we die. Ik moest als voorzitter iets doen. De resultaten vielen tegen, dan weet je genoeg. Met Kristinsson zou ik graag, net als onder Peter Maes, opnieuw prijzen pakken zoals bekerwinst en wedijveren met de betere ploegen in de competitie."

  "Als vrienden uit elkaar gegaan met Leekens"

  Runar Kristinsson treedt in de voetsporen van Georges Leekens, die het gelag betaalde na de thuisnederlaag tegen Oostende. "Er is geen ruzie geweest met Georges. Hij kwam voor de wedstrijd zelf bij mij om te zeggen dat we uit elkaar moesten gaan als het opnieuw fout zou lopen. Dat is dan ook gebeurd", zei Lambrecht. "Maar we zijn als vrienden uit elkaar gegaan."

  Leekens heeft als bondscoach van Algerije intussen alweer een nieuwe job te pakken. Was hij nog wel met zijn gedachten bij Lokeren? "Georges kreeg regelmatig aanbiedingen uit het buitenland. Dat hij erop ingaat wanneer zijn contract met ons afgelopen is, kan ik best begrijpen. Daar heb ik geen problemen mee."